Fritid

Utforska naturen med 360 VR

Nu kan du besöka 15 spännande utflyktsmål i Upplands-Bro från din dator eller din mobil genom flygbilder i 360 grader VR (virtual reality). Framför allt våra naturreservat men även kulturhistoriskt intressanta platser och badplatser. Sök efter ”Utforska naturen med 360 VR” på kommunens hemsida så hittar du alla platser.

Golfbanor i toppklass

Bro-Bålsta golfklubb är en hyllning till de klassiska golfbanorna på de brittiska öarna, anpassad till det nordiska klimatet. Två banor, en 18-hål och en 9-hål. Det var här som världsstjärnan Annika Sörenstam lärde sig golf.

Kungsängens golfklubb har två 18-hålsbanor och har stått värd för Scandinavian Masters fyra gånger.

Sofielund golfklubb har en 18-håls Pay & Play-bana i vacker mälarnatur och en 9-håls Pitch and put-bana som är perfekt för nybörjare eller för närspelsövning. Öppen för alla.

Bro Hof Slott har två av Sveriges bästa golfbanor, The Stadium Course och The Castle Course. Gång på gång utvalda till Sveriges bästa. Och klubbhus som är ett slott.

Bro Hof Slott.

Paradis för hästälskare

Det finns gott om hästar i Upplands-Bro, och inte bara på Galoppbanan Bro Park som ersatte Täby Galopp som huvudstadsbana. Ett helt nytt stall med ridhus invigdes i höstas på Husbyvägen i Bro, där Upplands-Bro Ryttarförening, UBRF, bedriver ridskoleverksamhet. Föreningen utsågs förra året till ”Årets hästarbetsplats” av Hästföretagarcentrum och Hästnäringens Yrkesnämnd.

Det finns dessutom gott om ridmöjligheter över hela kommunen. Både lektioner och utmärkta ridleder.

Storfångst i fiske

Som en av Storstockholms mest natur­sköna kommuner och omgiven av Mälarvatten finns det gott om fiskemöjligheter här. Alla har rätt att fiska här, även på enskilt vatten, med metspö, kastspö, pilk eller pimpel.

Bada i sommar

Det finns sju badplatser i kommunen, vid flera av dem finns grillplatser, motionsspår, hopptorn, brygga, beach­volleyboll och kanotuthyrning. På kommunens turist- och fritidskarta hittar du allt för den fritid du söker. Du kan ladda ner den från hemsidan.

Tre mil vandring

Upplands-Broleden, nära tre mil lång, går från Bro via Kungsängen till Järfällagränsen och sträcker sig genom ett varierande landskap.